joi, 28 aprilie 2011

POTI DONA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT.NU TE COSTA NIMIC!

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obținute in anul anterior catre o entitate nonprofit, non-guvernamentala, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.
In categoria entitatilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare desfasoara activitati nonprofit iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop.
2% se aplica la impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, din castigul net anual din transferul titlurilor de valoare, din castigul net anual din operatiunilor de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen.

ACEASTA DONATIE NU COSTA NIMIC CONTRIBUABILUL !


Dacă în anul 2011 ai avut venituri doar din salariu, atunci poti descarca  Formularul 230 de mai sus sau de pe site-ul ANAF, “Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual”.
Datele asociatiei sunt urmatoarele:
ASOCIATIA ALINA-MARIA-GO-BIG
CIF: 27259695

RO05 BRDE 030S V938 4920 0300

Tu trebuie doar să înscrii, la cap. I, cu majuscule, datele tale personale. Completeaza datele asociatiei.Apoi semnează şi datează. La menţiunea “Suma” nu este necesară completarea; organul fiscal va calcula şi vira suma admisă, conform legii.
Formularul trebuie depus sau trimis prin poştă la registratura organului fiscal de care aparţii (Administraţia Finanţelor Publice).Dai click pe judetul in care ai resedinta si afli adresa la care trebuie trimis formularul.Data limită este 25 mai 2012 (data înregistrării sau a poștei)!
Daca nu folosiți aceasta opțiune, suma respectiva rămâne sa fie încasata și gestionata de stat.

Dacă în 2011 ai avut venituri (şi) din alte surse (activităţi independente, proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor etc), înseamnă că îţi revine obligaţia declarării acestor venituri prin Formularul 200, “Declaraţie specială privind veniturile realizate” (descarcă de aici).
Pe lângă completarea conform obligaţiilor legale ce îţi revin, completează la capitolul III, “DESTINAŢIA SUMEI REPREZENTÂND 2% DIN IMPOZITUL PE VENITUL NET ANUAL”, punctul “Susţinerea unei entităţi nonprofit” cu datele noastre, adică:
ASOCIATIA ALINA-MARIA-GO-BIG
CIF: 27259695

RO05 BRDE 030S V938 4920 0300

Daca mai doresti detalii, ne poţi contacta la: 0745 071 974 sau la adresa de mail: contact@alinamaria.ro

Iti multumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu