joi, 5 mai 2011

Ajutor pentru Florina!

Florina este fetita mult dorita a familiei Petrica, o familie modesta din Sat Silistea, Judetul Teleorman. Are 2 ani si jumatate si azi poate din nou  sa zambeasca, sa spuna mama,sa planga si sa se bucure de zilele frumoase. Are 3 frati mai mari  ce o asteapta acasa si o familie iubitoare. Are o viata inainte si un Inger ce ii lumineaza calea.
   Florina s-a nascut cu malformatie complexa a inimii, fiind diagnosticata la Targu Mures cu : canal atrioventricular comun rastelli- tip A,ventricul drept cu dubla cale de iesire, stenoza pulmonara subvalvulara si valvulara semnificativa.  Datorita complexitatii malformatiei cardiace cu care s-a nascut, singura sansa sa traiasca era o operatie ugenta de corectie, dar  lista de asteptare pentru interventiile chirurgicale este foarte lunga, iar fondurile pentru tratamentele cardiologice sunt extrem de limitate. Cu ajutorul formularului E112 au ajuns la clinica din Germania, in stare extrem de grava, insotita pe avion doar de mama ei, Iulia. Din luna ianuarie 2011 este in spital,luptandu-se intre viata si moarte. Echipa de medici a Spitalului de Cardiologie Pediatrica din Munchen i-a salvat viata, insa starea ei este inca fragila si nu poate parasi spitalul.
   In ultimele trei luni a suferit 4 interventii chirurgicale pe cord deschis si a dovedit ca este o luptatoare ce nu se lasa invinsa de aceasta maladie, de bisturiu, de complicatiile post-operatorii, de medicamentatie, de camera de terapie intensiva si de aparate. 
   In acest moment are nevoie urgenta de coaguchek (aparat de masurare a nivelului de coagulare a sangelui),de testere si de ace pentru a i se stabili doza zilnica de medicamentatie, fara de care viata ii este pusa in pericol. Acest aparat trebuie procurat in cel mai scurt timp, intrucat se aproprie cu pasi repezi ziua in care se va intoarce acasa la familia ei.
  Costurile estimate conform facturii sunt de aproximativ 3000 euro. Aparatul costa 700 de euro,consumabilele pentru un an 1800 de euro( testere si acele). Medicamentatia costa si ea 500 de euro/an. De acest aparat va fi dependenta o lunga perioada de timp de acum inainte. Ceea ce a fost greu a trecut, insa ea are in continuare nevoie de ingrijiri speciale- controale regulate in Bucuresti la cabinetul de cardiologie-pediatrica, medicamentatie, controale neuro-psihiatrice si analize, bani de care familia Petrica nu dispune.
   Ea a reusit sa uimeasca pe toata lumea cu dorinta ei de a trai si este privita ca un miracol . Acest sufletel greu incercat are nevoie de ajutorul nostru. Fiecare din noi putem contribui la imbunatatirea starii ei de sanatate. Este mica, dar isi doreste sa traiasca, sa creasca, sa cunoasca ceea ce viata are de oferit, sa se faca mare si, intr-o buna zi, poate ne va multumi in felul ei pentru ajutorul si sansa pe care i-am oferit-o.

22.04.2011
  Florina este in continuare internata la HDZ-Munchen. Se reface dupa doua luni de la ultima interventie pe cord deschis. Doctorii iau in considerare transferul catre spitalul din Targu Mures cu ambulanta aeriana, intrucat are nevoie in continuare de asistenta medicala specializata.
Florina a suferit 4 interventii chirurgicale pe cord deschis intr-o luna. Este o luptatoare si o fetita ce isi doreste sa traiasca. 

Donatii in lei: 
Raiffeisen Bank Sucursala Videle pe numele tatalui sau, Petrica Ionel.
Cod Iban RO84 RZBR 0000 0600 0628 5839

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu