duminică, 29 mai 2011

Salvati-o pe Delia!povestea Deliei , spusa de mama ei:

''Buna ziua,

Ma numesc Adriana Raicu (fosta NITA) iar data de 8 martie a fost una din cele mai fericite zile din viata mea, deoarece fetita mea, Delia-Georgiana, mi-a facut cel mai frumos cadou, de ziua mamei am devenit mama, la ora 2 dimineata mi s-a rupt apa mai exact la 37 de saptamani de sarcina, fiind si cu lichid amniotic in exces era normal sa nasc mai devreme. Am nascut la maternitatea Giulesti, prin cezariana deoarece fetita incepea sa aiba probleme cu bataile inimii, trebuiau sa fie intre 120-170, iar ale ei scadeau pana la 70. S-a nascut cu 2720 g 54 cm si scor Apgar 9.
Dar din pacate, fericirea a fost intrerupta, avea o problema, nu respira normal, i-au bagat o sonda pe gurita si in loc sa se duca in stomac a iesit pe nasuc. A fost dusa de urgenta la spitalul Grigore Alexandrescu unde a fost diagnosticata cu o malformatie grava -atrezie de esofag- a fost operata de urgenta, operatia tinand aproape 6 ore. Domnul doctor neputand sa uneasca cele 2 capete ale esofagului a trebuit sa ii puna un furtunas din stomac prin care sa ii dam sa manance, i-au facut o gaurica in gat pentru a scoate saliva sau cu ce o hranim pe gurita ca sa isi dezvolte papilele gustative si sa invete ca sa mestece. In partea dreapta mai are o operatie unde s-a intervenit asupra plamanului pentru curatarea plamanului drept care era plin de sange si lichid amiotic. Am avut noroc ca a fost dusa la timp la spitalul Alexandrescu deoarece putea sa faca pneumonie. Dupa operatie a fost dusa la terapie intensiva sectia Neonatologie, iar acum nu ne mai ramanea decat sa ne rugam la Dumnezeu sa se trezeasca din anestezie, totul depindea de ea, cat de puternica este si din fericire a fost. Dupa 2 saptamani a fost scoasa din terapie intensiva, am mai stat o zi cu ea in spital pentru a invata cum sa o ingrijesc, mai ales la furtunas si la gaurica de la gat, cum sa ii dau sa manance prin acel furtunas.
Acum suntem acasa si dorim sa o facem un bebelus normal , sa manance pe gurita,dar din pacate,operatia finala a esofagului se poate face in Romania abia de la varsta de un an-un an jumatate,iar aceasta se face prin colon, unde se taie din intestinul gros si se inlocuieste esofagul. Aceasta operatie nu prezinta o foarte mare siguranta , existand posibilitatea unor complicatii in viitorul apropiat. In majoritatea cazurilor care s-au operat in Romania a mai fost necesara inca o operatie (in cazurile bune). Intreband mai multi doctori si cu ajutorul internetului am aflat ca totusi exista si posibilitatea de a opera copilul in clinici particulare din strainatate unde au aparatura necesara pentru altfet de tratamente. In acele clinici se efectueaza un tratament pe o perioada mai indelungata (3-4 saptamani) timp in care se efectueaza un fel de gimnastica a esofagului (se alungeste esofagul prin tragerea de capete). Din pacate, aceasta operatie este mai costisitoare decat operatiile de la noi (poate ajunge si pana la 20.000-25.000 euro).
Pentru cine doreste sa ne ajute sa strangem o parte din banii necesari pentru operatie avem deschise conturile la Piraeus Bank :

Pentru RON: RO60 PIRB 4253 4733 6800 1000

Pentru EURO: RO26 PIRB 4253 4733 6800 2000
Beneficiar: Adriana Raicu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu