PENTRU PERSOANE FIZICE

PUTEȚI DONA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT.NU VA COSTA NIMIC!

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, non-guvernamentala, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.
In categoria entitatilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociatiile, fundatiile,organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari,casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare desfasoara activitati nonprofit iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop.
2% se aplica la impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, din castigul net anual din transferul titlurilor de valoare, din castigul net anual din operatiunilor de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen.


ACEASTA DONATIE NU VA COSTA NIMIC !


Dacă în anul 2017 ati avut venituri doar din salariu, atunci puteți descarca  Formularul 230 de mai sus cu datele asociației deja completate sau puteti descarca formularul de pe 
SITE-UL ANAF, “Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual”.
Datele asociatiei sunt urmatoarele:
ASOCIATIA ALINA-MARIA-GO-BIG
CIF: 27259695

RO05 BRDE 030S V938 4920 0300 Nu trebuie decât să înscrieti de mana, cu majuscule, datele dumneavoastra personale.

 Completati datele asociatiei.Apoi semnati şi treceti data. La mențiunea “Suma” nu este necesară completarea; organul fiscal va calcula şi vira suma admisă, conform legii.
Formularul trebuie depus sau trimis prin poştă la registratura organului fiscal de care aparţineti (
Administraţia Finanţelor Publice). Dați click pe județul in care aveti resedinta si aflati adresa la care trebuie trimis formularul.Data limită este 25 mai 2018 (data înregistrării sau a poştei)!
Daca nu folositi aceasta optiune, suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de stat.

Dacă în 2017 ati avut venituri (şi) din alte surse (activităţi independente, proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor etc), înseamnă că va revine obligația declarării acestor venituri prin Formularul 200, “Declaraţie specială privind veniturile realizate” (
descărcați de aici).
Pe lângă completarea conform obligaţiilor legale ce va revin, completati la capitolul III, “DESTINAŢIA SUMEI REPREZENTÂND 2% DIN IMPOZITUL PE VENITUL NET ANUAL”, punctul “Susţinerea unei entităţi nonprofit” cu datele noastre, adică:
ASOCIATIA ALINA-MARIA-GO-BIG
CIF: 27259695

RO05 BRDE 030S V938 4920 0300 

Daca mai doriți detalii, ne puteți contacta la: 0745 071 974 sau la adresa de mail:
contact@alinamaria.ro

Va multumim!

Niciun comentariu: