VOLUNTARIATUL NU ARE LIMITE!


Nu sunt restricţii ca tu să te simţi împlinit!

Este cunoscut faptul că, în societatea de astăzi cu ritmul nebun al vietii cotidiene , conceptul de umanitate este trist marginalizat în inimile şi minţile omul modern.Suntem atraşi de multe ori de lucrurile puţin importante ale vieţii, dar când vine vorba de ceva esenţial pentru noi, suntem tentaţi să respingem până şi ideea de a ne gândi serios la lucrul respectiv. Doar atunci când ni se întâmplă ceva ‘rău’ suntem forţaţi să ne gândim!Până atunci ceea ce e cu adevărat important nici nu există pentru noi.
La voluntariat ar trebui sa ne gandim cu toţii, indiferent de clasa sociala,varsta sau profesie. Acesta oferă o noua oportunitate de invatare care întăreşte solidaritatea socială, sporeste participarea activă şi coexistenţa, adaugand continut nou în viaţa noastră.
Accentul voluntariatului este protecţia demnităţii umane, şi prin voluntariat se reflecta imaginea noastra.Forţa motrice a voluntariatului trebui să fie dragostea şi sprijinul pentru cei care suferă şi indraznesc să ceară ajutor. Voluntariatul porneşte din inima fiecaruia şi este răspândit în mediu fără bariere şi restricţii.Primul pas care trebuie făcut este acela de a indrazni sa oferi ajutorul apropiatului tau care se afla in suferinta. Iar această abilitate există în fiecare dintre noi – trebuie doar s-o dezvoltăm, iar pentru asta nu avem decât să fim atenţi la propriile sentimente, ce ne vor îndruma.Un voluntar se pune in situatia persoanei aflate in suferinta" oferind ". Ajutor financiar sau oferind orice fel de suport, oferind un pic de timp sau un strop de iubire.

Toți putem fi voluntari, pentru că noi toți putem iubi.

Si numai iubind putem întări voluntariatul.

Ema Negrescu – Preşedinte Asociatia Alina-Maria